Fundacija za Sočo

O ustanovi

Ustanova Fundacija za Sočo je nevladna organizacija,

ki je bila ustanovljena z namenom omogočanja trajnega dialoga med deležniki in njihovega vključevanja v proces upravljanja porečja Soče. Status ustanove je zaveza, da deluje izključno v javnem interesu, nad katerim bdi Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije. Ustanovljena je bila po večletnem dogovarjanju in izmenjavi mnenj, med katerimi je bila najbolj jasno izražena prav želja po izboljšanju sodelovanja in komunikacije med različnimi deležniki. Voda je naš spremljevalec na vsakem koraku in čisto vsak mora imeti pravico, da sodeluje v procesu.

Poslanstvo

Namen ustanove

Namen ustanove je splošno koristen in trajen. Delovanje ustanove je usmerjeno v sistematično upravljanje, koordinacijo in komunikacijo za trajnostno upravljanje povodja Soče, povezovanje, združevanje in spodbujanje deležnikov iz javnega in zasebnega sektorja ter prebivalcev k aktivnemu sodelovanju in delovanju za trajnostno upravljanje povodja Soče, dvigovanje ravni znanja in ozaveščenosti o trajnostnem upravljanju povodja Soče ter skrb za razvoj in nabor primerov dobrih praks, modelov in orodij.

VIZITKA

Ustanova Fundacija za Sočo
Žagarjeva 7
5220 Tolmin

Davčna številka: 36101672
Matična številka: 4071956000
TRR: SI56 1010 0005 3453 397, odprt pri Intesa Sanpaolo Bank

Predsednik: Miro Kristan

e-naslov: fnd.soca@gmail.com

Pošlji nam vprašanje

Pošlji nam vprašanje, pobudo, mnenje,...  Ste vedeli, da

  je bila doslej največja znana soška postrv dolga 121 centimetrov in je tehtala kar 25 kilogramov?
  Najdena je bila v jezeru na Mostu na Soči.

  Ste vedeli, da

  iz Divjega jezera odteka reka Jezernica, ki je najkrajša površinsko tekoča reka v Sloveniji? Po 55 metrih se pri Idriji izliva v reko Idrijco.

  Ste vedeli, da

  so ob reki Vipavi in njenih pritokih v preteklosti delovali številni mlini, žage in kovačije?